Test van voedingskabels - car audio

De kers op de taart: van kabels, voetjes, matten en tweaks tot regelrechte voodoo, je vindt het hier!
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Michel75
My Fi Profiel
My Fi Profiel
Berichten: 1258
Lid geworden op: wo 18 dec 2013, 21:06

di 09 apr 2019, 07:52

Steve Meads is zo’n beetje een icoon in car hifi. Ontwikkelt zelf veel producten en deelt zelf ook veel van zijn kennis online.
Hij ontwikkelde zelf een vermogentester voor versterkers. Daarmee heeft hij 1 versterker getest met als enige verschil de voedingskabel. Verrassend dat er toch wat vermogen verloren gaat? Nee :mrgreen:
Verschil tussen koper en aluminium zal niemand verrassen. Wel netjes dat hij duidelijk aangeeft eerst de lichtere kabel te testen, want een warme versterker geeft minder topvermogen, kunnen we het daarop niet steken.
Lang filmpje, maar scroll zelf maar door.

0 x
Gebruikersavatar
Gydotron
Senior
Senior
Berichten: 631
Lid geworden op: zo 25 mar 2012, 15:10

di 08 okt 2019, 13:35

Aluminium is een slechte geleider en het heeft totaal geen zin om daar een kabel mee te maken. Omdat bij een wagen men beschikt over een lage spannning, nml 12 volt, moet je wel een dikke koper kabel gebruiken om verliezen te beperken. Hou er rekening mee dat er in zeer krachtige versterkers omvormers zitten die bv van 12 volt bv 2x 35 volt DC maken, maar ook hier telt dezelfde regel, de omvormer moet voldoende stroom krijgen anders levert de omvormer ook een lagere spanning en dito stroom. Gewoon boerenlogica dus.
0 x
Plaats reactie